Rijopleidingen

Bij ons heb je verschillende mogelijkheden om je rijbewijs te halen. Voordat je begint met lessen moet je eerst goed bedenken hoe jij je rijopleiding wilt. Elke week 1 uur of meerdere lessen in de week?

Sommige rijscholen lessen in blokken van 45 of 50 minuten waardoor ze goedkoper lijken. Dit vinden wij misleidend en oneerlijk naar de leerling toe. Wij lessen alleen in een blok van minimaal 60 minuten.  Zo weet de leerling wat het kost en kunnen wij het volle uur ook benutten.

 

De tijden van even 'snel' je rijbewijs halen zijn geweest. Gemiddeld heeft een leerling rond de 40 rijlessen nodig om zich staande te houden in het huidige verkeer. 

Op de website www.cbr.nl kan je hier meer over lezen.

Verwacht daarom dus niet dat je in 20 rijlessen klaar bent. Leren autorijden betekend een behoorlijke basiskennis van de verkeersinzicht hebben, voordat je kan afrijden. Dit alles begint uiteraard bij het aanvangst niveau.

Les overdag en wees goed uitgeslapen als je rijles hebt. Een goede voorbereiding van de theoretische kennis is een pré om het verkeer te kunnen begrijpen en toe te passen.

Leren autorijden betekend ook dat jij vrij moet maken voor rijles. Soms is dat lastig ivm school, werk en hobby's. Houd daar dus rekening mee.